Business Region Örebro

Flyg

De två orden kapacitet och kompetens beskriver Örebro flygplats på bästa sätt. Här finns lång landningsbana och en modern maskinpark som kan ta emot de största fraktflygplanen.

Örebro är Sveriges fjärde största fraktflygplats och kallas för Nordens fraktnav. Det är även Nordens största Ad-Hoch flygplats vilket betyder att vi är vana vid diskret, snabb och professionell hantering av både gods och personal. Vi är specialister på stora och komplexa charterflygfrakter.

Det strategiska läget är en av förklaringarna till vår framgång och en annan är att vi har kapacitet och kompetens att hantera världens största fraktplan. Vår rullbana är 3 300 meter lång och är 4E klassad. Det betyder att vi kan ta emot världens största flygplan. Flygplatsen har fullt utrustad terminal och en toppmodern maskinpark.

På flygplatsen finns även två expressbolag etablerade och inom 20minuter finns järnvägsterminaler.

Hos oss kan du både ta emot och skicka ditt gods till hela världen i en sammanhållen transportkedja.

Business Region Örebro

Business Region Örebro är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Region Örebro län är ägare. Business Region Örebro hanterar näringslivsfrågor och skapar tillväxt genom att fler företag startar, etablerar sig och växer i regionen

Kontakta oss

 

Besöksadress

Drottninggatan 9, 701 35 Örebro

 

Postadress
Box 30000, 701 35 Örebro

E-post
businessregionorebro@orebro.se

 

Telefon (växel):

019-21 10 00